top of page
Vyhledat

Novinky červen 2024



Od Keltů k FraveBotovi a do divočiny

 

Tento školní rok jsme díky dotaci OP JAK podnikli zajímavé exkurze a výlety. Spojili jsme poznatky z historie českých zemí s nejmodernější technologií.


V září jsme se vydali za Kelty do Nasavrk, abychom se dověděli mnoho zajímavých informací o jejich běžném životě a odvezli si domů duhovky. Na podzim a na jaře jsme zařadili do výuky poutavé návštěvy knihovny M. J. Sychry ve Žďáru nad Sázavou, žďárského muzea a Tvrze.


Dvakrát jsme se vydali do Brna, do Vida science centra, do Moravského zemského muzea, prohlédli si katedrálu sv. Petra a Pavla na Petrově. Na moderní rodinné farmě jsme vyzkoušeli unikátního FraveBota, který se tu stará o jahody a rajčata.  Na úhradu nákladů jsme použili i finanční odměnu od Hettich ČR, kterou naši čtvrťáci a páťáci obdrželi za projekt Žďár – město budoucnosti.


V Praze na nás čekaly Zázraky evoluce v Národním muzeu, expozice Pravěk a stihli jsme si prohlédnout a osahat meteority. Na Václavském náměstí jsme viděli jezdeckou sochu sv. Václava a prošli se po Královské cestě na Karlův most, odkud se nám otevřel úchvatný výhled na Pražský hrad s katedrálou sv. Víta a řeku Vltavu. Velkým zážitkem byla i oslava 50.narozenin pražského metra, kterým jsme se svezli.


V červnu jsme se vypravili poznávat krásy malebného údolí řeky Doubravy a na zajímavou výstavu na půdě Čechova domu ve Žďáru nad Sázavou. A jak hodnotí výlety naše děti? 

 

bottom of page